Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
adwokat, of counselSpecjalizacje: obsługa korporacyjna, obsługa inwestycji zagranicznych, prawa człowieka, prawo europejskie i międzynarodowe (ze szczególnym naciskiem na kwestie związane z żywnością i niematerialnym dziedzictwem kulturowym).
Doświadczenie zawodowe z zakresu prawa handlowego, prawa spółek, cywilnego, administracyjnego i inwestycji zagranicznych zdobywała, pracując w latach 2000–2005 w kancelarii adwokatów i radców prawnych Studnicki, Płeszka, Ćwiąkalski, Górki w Krakowie. W latach 2005–2009 pracowała w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasbourgu, gdzie zajmowała się badaniem dopuszczalności skarg indywidualnych oraz projektowaniem rozstrzygnięć.
Od kilku lat niezależna konsultantka oraz autorka licznych publikacji z zakresu historii kulinariów. Współpracuje z Instytutem Polskim w Paryżu.
Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego.