Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

adwokat, of counsel

Specjalizacje: obsługa korporacyjna, obsługa inwestycji zagranicznych, prawa człowieka, prawo europejskie i międzynarodowe (ze szczególnym naciskiem na kwestie związane z żywnością i niematerialnym dziedzictwem kulturowym).

Doświadczenie zawodowe z zakresu prawa handlowego, prawa spółek, cywilnego, administracyjnego i inwestycji zagranicznych zdobywała, pracując w latach 2000–2005 w kancelarii adwokatów i radców prawnych Studnicki, Płeszka, Ćwiąkalski, Górki w Krakowie. W latach 2005–2009 pracowała w Europejskim Trybunale Praw Człowieka w Strasbourgu, gdzie zajmowała się badaniem dopuszczalności skarg indywidualnych oraz projektowaniem rozstrzygnięć.

Od kilku lat niezależna konsultantka oraz autorka licznych publikacji z zakresu historii kulinariów. Współpracuje z Instytutem Polskim w Paryżu.

Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Specjalizacje

Zespół

Marcin Lassota LL.M.

adwokat, wspólnik

Wojciech Krawiec

adwokat, wspólnik

Agata Bylińska

prawniczka, specjalistka ds. zamówień publicznych

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

adwokat, of counsel

Mateusz Mraz

adwokat, of counsel

Grzegorz Bednarczyk

specjalista ds. zamówień publicznych
© 2018 Kancelaria Lassota sp. j. Projekt graficzny: Łukasz Podolak  Wdrożenie: WP-Expert
Call Now ButtonZadzwoń 12 421 78 80